Energietoeslag van 1300 euro voor minima: update aanvragen toeslag

Publicatiedatum: 6 september 2022

Vanwege de stijgende energiekosten, krijgen Nederlanders met een laag inkomen of uitkering een energietoeslag uitgekeerd. Zo ook in Haarlemmermeer. Dit bedrag gaat naar de hoofdbewoner per huishouden en bedraagt 1300 euro.

Update 6 september:

De energietoeslag voor huishoudens in Haarlemmermeer met een laag inkomen wordt verhoogd van 800 euro naar 1.300 euro. Dat heeft het college van B&W deze week besloten. De toeslag is bedoeld om inwoners met een inkomen tot 120 procent van het sociaal minimum te helpen met het betalen van hun energierekening.
Door de sterke stijging van de energieprijzen is het voor steeds meer mensen moeilijk om de eindjes aan elkaar te knopen. Om huishoudens met een laag inkomen te ondersteunen is door de overheid de energietoeslag in het leven geroepen. De toeslag bedroeg eerst 800 euro. Daar wordt nu een extra bedrag van 500 euro aan toegevoegd.

De energietoeslag kan nog tot en met 31 december 2022 aangevraagd worden via de website van de gemeente. Klik hier om naar de website van de gemeente Haarlemmermeer te gaan. Daar zijn ook de voorwaarden te vinden waaraan moet worden voldaan.


Update 30 juni:

Inwoners van Haarlemmermeer die de eenmalige toeslag van € 800,- niet automatisch toegekend hebben gekregen kunnen een aanvraag indienen via deze link van de gemeente Haarlemmermeer: https://haarlemmermeergemeente.nl/taak/energietoeslag


Oorspronkelijk bericht van 28 maart 2022

Inwoners die op 1 januari 2022 een uitkering van de gemeente ontvingen, krijgen de energietoeslag van 800 euro op 29 of 30 maart automatisch op hun rekening gestort. Bewoners die gebruik maken van een gemeentelijke regeling voor minima, krijgen de energietoeslag later automatisch op hun rekening bijgeschreven. En inwoners met een laag inkomen of weinig geld, die niet bij de gemeente bekend zijn, kunnen vanaf eind april zelf kijken op de gemeente website of ze met hun inkomen in aanmerking komen voor de energietoeslag.

Je kan ook kosteloos energie (en dus geld) besparen. We hebben hier een aantal tips op een rijtje gezet.