Geld lenen voor verduurzaming: is dat wel slim?
Je woning verduurzamen bespaart geld en levert meer comfort op. Maar wat als je dit niet zelf kunt betalen? Is geld lenen dan een goede oplossing?
Welke slimme meters kan ik gebruiken om energie te besparen?
Je hebt ze vast wel eens voorbij zien komen: slimme meters, displays of apps die helpen jouw energieverbruik te verlagen. Maar werken ze ook? En wat zijn de aanraders?
Wat moet ik met mijn zonnestroom doen?
Het is zeker dat de salderingsregeling stopt, maar wanneer is nog steeds onduidelijk. Of de terugleverkosten verdwijnen is ook onzeker. Daarom is het altijd goed om opgewekte zonnestroom direct te gebruiken. Maar hoe doe je dat optimaal?
Waar moet ik allemaal aan denken bij het aanvragen van ISDE subsidie?
De overheid stimuleert de verduurzaming van huizen door subsidie te geven op diverse maatregelen. Maar subsidie aanvragen kan best een puzzel zijn. Daarom geven wij je dit handige overzicht in 5 stappen.
Een hybride warmtepomp voor minder dan 4.000 euro, kan dat?
Bij ons Rijdend Energieloket spreken wij regelmatig mensen die vragen naar de kosten van een warmtepomp. Hoewel elk huis natuurlijk anders is, zijn er wel richtprijzen te geven voor hybride of een volledige warmtepomp. En dat is minder duur dan mensen vaak denken, legt onze energieadviseur Rogier uit.
Wat zijn de voordelen van koken op inductie?
Koken op aardgas is voor de meeste Nederlanders nog de normaalste zaak van de wereld. Maar koken op inductie heeft de toekomst. Energie adviseur Rogier vertelt je waarom.
De meest gestelde vragen over de warmtepomp
Ik krijg als energieadviseur vaak vragen over warmtepompen. Omdat een warmtepomp een vervanger kan zijn voor de cv-ketel, houdt dit inwoners erg bezig. Hieronder geef ik antwoord op de meest gestelde vragen.
Natuurlijke of biobased isolatiematerialen, wat vinden jullie daarvan?
Meestal kies je voor een isolatiesoort dat voor handen is bij de bouwmarkt of je kiest voor het materiaal dat een aannemer of isolatiebedrijf aanbiedt. Maar naast de bekende traditionele isolatiesoorten, zoals glas-, steenwol en PIR platen zijn er ook duurzame, natuurlijke varianten waar nog weinig over bekend is.
Kunnen we gas niet gewoon vervangen door waterstof?
We horen het soms in onze gesprekken met bewoners: waarom zet de gemeente niet vol in op waterstof om huizen te verwarmen? Het klinkt als een logische oplossing, maar het is ingewikkelder dan het lijkt.