Zonnige toekomst voor VvE Arnolduspark uit Hoofddorp

Een zonnige toekomst, dat is waar de leden van VvE Arnolduspark in Hoofddorp voor gaan. In juli komen er maar liefst 118 zonnepanelen te liggen op hun gebouwen aan de Willem Pijperlaan. “We zijn er heel trots op”, vertelt voorzitter Co van Buijten tijdens een feestelijke bijeenkomst bij het NMCX, waar de VvE-leden hun handtekening zetten onder de overeenkomst. “We hebben er meer dan een jaar aan gewerkt en zijn tot een hele mooie oplossing gekomen.”

De vereniging plaatst 18 panelen die elektriciteit leveren voor het gebruik in de gezamenlijke ruimtes. Daarnaast zijn er 19 VvE-leden die zelf zonnepanelen plaatsen. De elektriciteit hiervan is dus voor gebruik in hun eigen appartement. Dit persoonlijke voordeel maakt het project heel aantrekkelijk en zorgt voor grote betrokkenheid.

Niet elke woningeigenaar doet mee, vertelt Van Buijten. “Met deze flexibele aanpak hoeft dat ook niet. En als ze later toch willen aansluiten, dan kunnen we heel simpel panelen bijplaatsen.”

Het project van VvE Arnolduspark wordt begeleid door onze partner Vverduurzamen, specialist in het verduurzamen van VVE’s. VvE’s die meer willen weten of zelf ook zonnepanelen willen leggen, kunnen contact opnemen met Jan Nieuwveld. Mailadres: [email protected].