Wateraccu

Overtollige zonnestroom kan je gebruiken om water te verwarmen in een boiler. Zo doe je meer met je eigen zonnestroom.

Overdag produceren jouw zonnepanelen de meeste elektriciteit. Maar meestal verbruik je elektriciteit juist in de ochtend en avond. Daarom komen er steeds meer slimme apparaten op de markt om meer met deze overtollige zonnestroom te doen. Bijvoorbeeld door hiermee water te verwarmen in een boiler. Zo sla je energie op in water door middel van warmte.

Het resultaat is dat je meer doet met je “eigen” stroom en waardoor je deze niet terug hoeft te leveren aan het net. Daar betaal je namelijk in veel gevallen een terugleververgoeding voor.

De Solyx iBoost is zo’n voorbeeld van een wateraccu. Het apparaat detecteert wanneer de zonnepanelen meer elektriciteit produceren dan er in huis verbruikt wordt. Deze overtollige energie wordt dan omgeleid naar de boiler om water te verwarmen. Hierdoor verbruik je minder elektriciteit of gas van het net, waardoor je energiekosten omlaag gaan. Je betaalt bovendien minder voor het terugleveren en doet meer met je eigen gratis zonnestroom.

Onze partner WoonWijzerWinkel heeft de Solyx iBoost in het assortiment. Het apparaat is eenvoudig te installeren en kan overweg met de meeste bestaande zonnepanelen en boilers. Kijk op de website van WoonWijzerWinkel voor meer informatie over de Solyx iBoost of bestel een compleet pakket van Solyx iBoost met boiler inclusief montage via deze link.

Veelgestelde vragen

Is een wateraccu een soort thuisbatterij?

In principe wel. Alleen wordt de energie opgeslagen in de vorm van warm water in plaats van elektriciteit. De investering voor een wateraccu is veel lager dan voor een thuisbatterij.

Werkt de Solyx iBoost met elke boiler?

U heeft een elektrische boiler nodig.

Volledige warmtepomp

Volledige warmtepomp

Combineer een zonneboiler met een warmtepomp!

Zonnepanelen

Zonnepanelen

Wek ook je eigen stroom op!

Infrarood verwarming

Infrarood verwarming

Verwarm ook eens elektrisch!