Radiatorfolie

Als er veel warmte via de buitenmuur van je woning ontsnapt, kun je je muur met radiatorfolie isoleren.

Radiatorfolie plak je tegen de achterkant van de radiatoren die tegen een buitenmuur staan. Zo gaat de warmte de kamer in en niet via de muur naar buiten.

Radiatorfolie is een slim bespaarmiddel in woningen met een slecht of matig geïsoleerde buitenmuur. Dit zijn woningen die voor 1992 zijn gebouwd en niet zijn na-geïsoleerd.

Radiatorfolie plaats je zelf op de achterkant van de radiator. Maak een paar wasknijpers vast aan de onderkant van de folie als je hem op wilt hangen; dan blijft die vanzelf strak naar beneden hangen. Je plakt de folie met tape of magneetjes op de radiator, eerst aan de bovenkant en vervolgens trek je het strak tegen de onderkant aan.

Besparing

Je bespaart ongeveer 10 m3 gas per m2 radiatorfolie per jaar. Heb je (paneel)radiatoren voor een glazen pui, wand of raam? Hang dan radiatorfolie op aan de achterzijde van het paneel, of plaats een warmteschild. Bij enkel glas bespaar je hiermee op jaarbasis 50 m3 gas per m2 folie. Ook bij dubbel glas is het de moeite: daar bespaar je 25 m3 gas per m2 folie.

 

Bekijk hieronder ook het filmpje ‘Radiatorfolie plakken’