STAP IN van start

Publicatiedatum: 26 mei 2020
In mei 2020 is in een deel van Haarlemmermeer het project STAP IN! van start gegaan. Met een app op hun smartphone kunnen inwoners makkelijk zien hoe zij hun woningen kunnen verduurzamen en energie kunnen besparen. Inwoners van Graan voor Visch, Bornholm en Pax (Hoofddorp) en Linquenda (Nieuw-Vennep) vallen onder deze pilot en kregen een brief van de gemeente over STAP IN! en de SlimWonen App.

Kant-en-klare bespaartips

De app laat de bewoners van zowel koop- en huurwoningen zien hoeveel euro zij per dag aan energie uitgeven. Ook is te zien of dat veel of weinig is ten opzichte van anderen. De app biedt bijvoorbeeld ook kant-en-klare bespaartips. Ze kunnen hiermee stapsgewijs energie en geld besparen. Met de ervaringen van dit project gaat de gemeente na of deze aanpak ook naar andere wijken en kernen van Haarlemmermeer kan worden uitgebreid.

Waarom dit project?

In 2050 wil Haarlemmermeer CO₂-neutraal zijn. Dat betekent dat vanaf dat moment geen fossiele brandstoffen zoals kolen, olie en aardgas meer worden gebruikt. De gemeente ziet mogelijkheden om energie en CO₂ te besparen, ook via dit project STAP IN! Meer informatie over de energietransitie leest u hier.

Het project STAP IN! wordt uitgevoerd in samenwerking met gemeente Haarlemmermeer, woningcorporatie Ymere en NMCX Centrum voor Duurzaamheid. De verantwoordelijkheid voor het project ligt volledig bij Twinstone. Voor meer informatie en met vragen kunnen inwoners terecht op www.stap-in.nu.