Over Energieloket Haarlemmermeer

Wij helpen je graag met stap voor stap energie besparen

In 2050 wil Haarlemmermeer CO₂ neutraal zijn. Dat betekent dat we geen fossiele brandstoffen zoals kolen, olie en aardgas meer gebruiken. Dit betekent ook dat huizen en bedrijfsgebouwen energiezuiniger en comfortabeler worden gemaakt door bijvoorbeeld LED-verlichting en isolatie. Onze energie wordt dan duurzaam opgewekt door middel van o.a. zonnepanelen en windturbines. Dit zijn grote veranderingen voor iedereen. Om te iedereen in Haarlemmermeer te helpen bij verduurzaming is dit energieloket opgezet.

Het energieloket is een samenwerking van twee partijen: de gemeente Haarlemmermeer en NMCX Centrum voor Duurzaamheid.

Waarvoor kun je terecht bij Energieloket Haarlemmermeer

  • We geven je eerlijk en onafhankelijk advies, online of offline
  • Je kunt bij ons terecht met jouw praktische vraag over verduurzamen
  • We zetten regelmatig acties op om verduurzaming te stimuleren

 

NMCX Centrum voor Duurzaamheid is een onafhankelijke stichting die zich inzet voor het verduurzamen van de dagelijkse woon-, werk- en leefomgeving van (de ruime regio rond) Haarlemmermeer. NMCX organiseert een breed scala aan activiteiten voor bewoners, scholen en bedrijven op het gebied van natuur en milieu, energie, grondstoffen, water en voedsel. NMCX is ook hét loket voor iedereen die vragen of ideeën heeft op het gebied van duurzaamheid.

Kijk op de website van NMCX voor meer informatie.

 

Het beleid van de gemeente Haarlemmermeer is gericht op 50% energiebesparing in 2050. Energieopwekking zal voor een deel door zonnepanelen en windturbines plaatsvinden. Lees meer over het energiebeleid op deze website van de gemeente.