Energiebank Haarlemmermeer

Hoofddorp, Nederland

De Energiebank Haarlemmermeer helpt mensen met een kleine portemonnee met het besparen van energie. Door de oplopende energieprijzen wordt het betalen van de energierekening steeds moeilijker en kan worden gesproken van energie-armoede.

De Energiebank zet zich in bij de volgende activiteiten:

  • Energiecoaching. Een energiecoach gaat op huisbezoek om samen met de bewoners te praten over energie besparen. Ze nemen samen de energierekening door, zoeken naar sluipverbruik en kijken welke gedragsverandering kan helpen.
  • Fixen. Huishoudens met een minimuminkomen krijgen gratis energiebesparende producten, zoals ledlampen, radiatorfolie en een waterbesparende douchekop. Als hier behoefte aan is, worden de energiebesparende producten ook aangebracht.
  • Witgoedregeling. Huishoudens die het niet breed kunnen een aanvraag doen voor energiezuinige (huishoudelijke) apparatuur.
  • Groepstraining en voorlichting. De Energiebank geeft voorlichting over energie besparen op informatiemarkten en buurtbijeenkomsten. Ook geven ze presentaties aan andere maatschappelijke organisaties.

Zelf energiecoach worden of meer informatie hierover? Ga naar de website van de Energiebank Haarlemmermeer.

Over dit lokale initiatief

Energie ontvangen en geven
Energieloket Haarlemmermeer