Advies voor koopwoningen gebouwd voor 1995

Veel inwoners van Haarlemmermeer met een woning gebouwd voor 1995 verduurzamen hun woning stap voor stap. Zo kan je beginnen met zonnepanelen op je dak, maar je kan ook kiezen om eerst de woning beter te isoleren. Dit kan je doen om energie en geld te besparen, maar het is ook goed voor het klimaat. Een duurzame woning zorgt voor minder CO2 uitstoot. Dit helpt klimaatverandering tegen te gaan.

Je woning verduurzamen zorgt voor veel voordelen:

  • Het kan je energierekening laten dalen
  • Je wooncomfort verhogen
  • Zorgen voor gezondere lucht in huis
  • De waarde van je woning stijgt met een beter energielabel
  • Helpt klimaatverandering tegen te gaan.

Energie besparen op verschillende manieren

Energie besparen kan je doen met gratis bespaartips. Of je doet het met kleine maatregelen die niet veel geld kosten.

Wil je het groter aanpakken, dan kan je grote maatregelen nemen. Dit is bijvoorbeeld het kopen van zonnepanelen, isolatie en/of een warmtepomp.

Advies en informatie

Heb je hulp nodig bij het besparen van energie of je woning verduurzamen? Wij kunnen je zo helpen:

Rijdend Energieloket

Je kan gratis advies krijgen van een energieadviseur bij ons Rijdend Energieloket. Bekijk de agenda hier.

Webinars

In onze webinars geven wij samen met onze partners uitleg over veel verschillende onderwerpen. Denk bijvoorbeeld aan isolatie, warmtepompen, zonnepanelen, subsidies en leningen. Bekijk de webinars hier.

Het woningdossier

Wil je meer weten over hoe jij jouw woning kan verduurzamen? Maak dan een woningdossier aan. Daar vind je al onze diensten en partners waarmee wij jou kunnen helpen. Ook kan je daar een gratis woningscan doen.

Contact via e-mail

Vul ons contactformulier in als je een vraag hebt. Lees altijd eerst de informatie op deze website. Liever een e-mail sturen? Stuur deze dan naar [email protected].

Contact via telefoon

Bel ons gratis telefoonnummer 023-2041008 als je een vraag hebt. Onze partner Duurzaam Bouwloket staat voor je klaar om je vraag te beantwoorden.

Verhalen van bewoners

Wil je graag weten wat andere inwoners van Haarlemmermeer al hebben gedaan om hun woning te verduurzamen? Lees dan onze ervaringsverhalen. Deze verhalen kunnen je verder helpen om te zien wat er mogelijk is.

Subsidies

Via rvo.nl kan je een geldbedrag terugkrijgen als je je woning hebt verduurzaamd. De hoogte van die bedrag hangt af van een aantal zaken.
Ook zijn er regels aan verbonden of je wel of geen recht hebt op subsidie. In onze webinar subsidies (ISDE) geven we duidelijk uitleg over hoe de subsidie werkt. Daarnaast geven we tips. Het webinar is te vinden op deze pagina.

Lenen bij het Nationaal Warmtefonds

Het verduurzamen van je woning kan flink in de kosten lopen. Heb je niet het geld beschikbaar om te investeren? Dan kan het interessant zijn om te kijken naar de leningen die het Nationaal Warmtefonds aanbiedt. Dat zijn leningen met een gunstige rente en ruimere voorwaarden dan bij andere leningen.

Lees er hier meer over of bekijk het webinar gegeven door Fiona Hamberg van het Nationaal Warmtefonds. Bekijk het webinar op deze pagina.

 

Wil je weten waar je staat?

Ga naar het Stappenplan duurzame woning