Advies voor koopwoningen gebouwd voor 1995

Veel inwoners van Haarlemmermeer met een woning gebouwd voor 1995 verduurzamen hun woning stap voor stap. Zo kan je beginnen met zonnepanelen op je dak, maar je kan ook kiezen om eerst de woning beter te isoleren. Dit kan je doen om energie en geld te besparen, maar het is ook goed voor het klimaat. Een duurzame woning zorgt voor minder CO2-uitstoot. Dit helpt klimaatverandering tegen te gaan.

Je woning verduurzamen zorgt voor veel voordelen:

  • Verlaging van je energierekening
  • Verhoging wooncomfort
  • Gezondere lucht in huis
  • Stijging van de waarde van je woning door een beter energielabel
  • Verlaging CO2-uitstoot – waarmee je klimaatverandering tegen gaat.

Energie besparen op verschillende manieren

Energie besparen kan je doen met gratis bespaartips. Of je doet het met kleine maatregelen die niet veel geld kosten.

Wil je het groter aanpakken, dan kan je grote maatregelen nemen. Bijvoorbeeld de aanschaf van zonnepanelen, isolatie en/of een (hybride) warmtepomp.

Advies en informatie

Heb je hulp nodig bij het verduurzamen van jouw woning? Wij kunnen je op de volgende manieren helpen:

Gratis advies bij ons Rijdend Energieloket

Met ons Rijdend Energieloket staan we wekelijks op verschillende weekmarkten in de gemeente. Stap bij ons binnen en krijg onafhankelijk, persoonlijk advies over energie besparen en opwekken, subsidies en financiering. Daarnaast kan je in het loket kennismaken met verschillende energiebesparende producten. Bekijk de agenda hier.

Gratis energiescan woning

In het Woningdossier kun je een gratis energiescan uit laten voeren waarbij je een goede indruk krijgt wat je kunt doen om jouw woning energiezuiniger en comfortabeler te maken. De energiescan laat de maatregelen zien, een schatting van de kosten en van de besparing. Bij het aanmaken van het Woningdossier vul je je naam en postcode/huisnummer in en het systeem haalt vervolgens allerlei (openbare) data op zoals bouwjaar woning, oppervlakte enz. Je vult zelf deze gegevens aan met jouw energieverbruik (= energiebehoefte), aantal verdiepingen, vorm van het dak enz. en er komt een gratis advies uitrollen. Op basis van dit advies kun je offertes of een betaald maatwerkadvies aanvragen. Ook kun je met deze informatie naar het RIjdend Energieloket stappen om onze adviseurs om verdere hulp te vragen.

Digitaal advies in het Woningdossier

In het Woningdossier worden gegevens over jouw woning verzameld. In het dossier is een energiescan beschikbaar. Dit is een vragenlijst over jouw woning en gaat over de wensen en behoeftes die jij als bewoner hebt. Door deze in te vullen kom je te weten welke maatregelen jij kan doen en wat deze maatregelen kosten. Ook kan je in het dossier direct offertes aanvragen via onze partners.

Betaald advies door de WoonWijzerWinkel

Als je behoefte hebt aan advies dat dieper ingaat op jouw persoonlijke woonsituatie, dan kan je terecht bij onze partner de WoonWijzerWinkel in Rotterdam. Tijdens een adviesgesprek neem je samen met een adviseur jouw woningsituatie, behoeftes en wensen door. Je krijgt advies over de beste oplossingen voor jouw huis en welke producten daarvoor het meest geschikt zijn. Een adviesgesprek vindt plaats in de showroom (2.500 m2), digitaal of bij je thuis. Aan deze adviezen zijn kosten verbonden. Klik hier voor meer informatie.

Webinars

In onze webinars geven wij samen met onze partners uitleg over veel verschillende onderwerpen. Denk bijvoorbeeld aan isolatie, warmtepompen, zonnepanelen, subsidies en leningen. Bekijk de webinars hier.

Direct offertes aanvragen

Wij werken voor de uitvoering van maatregelen met externe partijen. Voor individuele woningen werken wij met de WoonWijzerWinkel in Rotterdam. De WoonWijzerWinkel werkt met 300 gecertificeerde installateurs die zijn geselecteerd op kwaliteit, service en betrouwbaarheid. Daarnaast staat de organisatie garant voor een scherpe prijs, doordat er groot kan worden ingekocht. Wil je direct bij hen een offerte aanvragen, klik hier.

Contact via e-mail

Vul ons contactformulier in als je een vraag hebt. Lees altijd eerst de informatie op deze website. Liever een e-mail sturen? Stuur deze dan naar [email protected].

Contact via telefoon

Bel voor vragen naar ons telefoonnummer 023-2041008.

Verhalen van bewoners

Wil je graag weten wat andere inwoners van Haarlemmermeer al hebben gedaan om hun woning te verduurzamen? Lees dan onze ervaringsverhalen. Deze verhalen kunnen je verder helpen om te zien wat er mogelijk is.

Subsidies

Via onze subsidiepagina kan je zien op welke subsidies jij aanspraak kan maken. Of bekijk ons webinar over subsidies (ISDE) waar we duidelijk uitleg geven over hoe de subsidie werkt. Daarnaast geven we tips. Het webinar is te vinden op deze pagina.

Lenen bij het Nationaal Warmtefonds

Het verduurzamen van je woning kan flink in de kosten lopen. Heb je niet het geld beschikbaar om te investeren? Dan kan het interessant zijn om te kijken naar de leningen die het Nationaal Warmtefonds aanbiedt. Dat zijn leningen met een gunstige rente en ruimere voorwaarden dan bij andere leningen.

Lees er hier meer over of bekijk het webinar gegeven door Fiona Hamberg van het Nationaal Warmtefonds. Bekijk het webinar op deze pagina.

 

Wil je weten waar je staat?

Ga naar het Stappenplan duurzame woning