Advies voor koopwoningen gebouwd voor 1995

Veel inwoners van Haarlemmermeer met een woning gebouwd voor 1995 verduurzamen hun woning stap voor stap. Zo kan je beginnen met zonnepanelen op je dak, maar je kan ook kiezen om eerst de woning beter te isoleren. Dit kan je doen om energie en geld te besparen, maar het is ook goed voor het klimaat. Een duurzame woning zorgt voor minder CO2-uitstoot. Dit helpt klimaatverandering tegen te gaan.

Je woning verduurzamen zorgt voor veel voordelen:

  • Verlaging van je energierekening
  • Verhoging wooncomfort
  • Gezondere lucht in huis
  • Stijging van de waarde van je woning door een beter energielabel
  • Verlaging CO2-uitstoot – waarmee je klimaatverandering tegen gaat.

Energie besparen op verschillende manieren

Energie besparen kan je doen met gratis bespaartips. Of je doet het met kleine maatregelen die niet veel geld kosten.

Wil je het groter aanpakken, dan kan je grote maatregelen nemen. Bijvoorbeeld de aanschaf van zonnepanelen, isolatie en/of een (hybride) warmtepomp.

Advies en informatie

Heb je hulp nodig bij het besparen van energie of je woning verduurzamen? Wij kunnen je op de volgende manieren helpen:

Rijdend Energieloket

Met ons Rijdend Energieloket staan we wekelijks op verschillende weekmarkten in de gemeente. Stap bij ons binnen en krijg onafhankelijk, persoonlijk advies over energie besparen en opwekken, subsidies en financiering. Daarnaast kan je in het loket kennismaken met verschillende energiebesparende producten. Bekijk de agenda hier.

Webinars

In onze webinars geven wij samen met onze partners uitleg over veel verschillende onderwerpen. Denk bijvoorbeeld aan isolatie, warmtepompen, zonnepanelen, subsidies en leningen. Bekijk de webinars hier.

Het Woningdossier

In het Woningdossier worden gegevens over jouw woning verzameld. In het dossier is een energiescan beschikbaar. Dit is een vragenlijst over jouw woning en gaat over de wensen en behoeftes die jij als bewoner hebt. Door deze in te vullen kom je te weten welke maatregelen jij kan doen en wat deze maatregelen kosten. Ook kan je in het dossier direct offertes aanvragen via onze partners.

Onze partners

Wij werken voor de uitvoering van maatregelen met externe partijen. Voor individuele woningen werken wij met de WoonWijzerWinkel. De WoonWijzerWinkel werkt als intermediair met gemeenten, adviseurs en uitvoerders om verduurzaming van woningen te versnellen. De organisatie werkt met 300 gecertificeerde installateurs die zijn geselecteerd op kwaliteit, service en betrouwbaarheid. Daarnaast staat de organisatie garant voor een scherpe prijs doordat er groot kan worden ingekocht.  

Contact via e-mail

Vul ons contactformulier in als je een vraag hebt. Lees altijd eerst de informatie op deze website. Liever een e-mail sturen? Stuur deze dan naar [email protected].

Contact via telefoon

Bel voor vragen naar ons gratis telefoonnummer 023-2041008.

Verhalen van bewoners

Wil je graag weten wat andere inwoners van Haarlemmermeer al hebben gedaan om hun woning te verduurzamen? Lees dan onze ervaringsverhalen. Deze verhalen kunnen je verder helpen om te zien wat er mogelijk is.

Subsidies

Via onze subsidiepagina kan je zien op welke subsidies jij aanspraak kan maken. Of bekijk ons webinar over subsidies (ISDE) waar we duidelijk uitleg geven over hoe de subsidie werkt. Daarnaast geven we tips. Het webinar is te vinden op deze pagina.

Lenen bij het Nationaal Warmtefonds

Het verduurzamen van je woning kan flink in de kosten lopen. Heb je niet het geld beschikbaar om te investeren? Dan kan het interessant zijn om te kijken naar de leningen die het Nationaal Warmtefonds aanbiedt. Dat zijn leningen met een gunstige rente en ruimere voorwaarden dan bij andere leningen.

Lees er hier meer over of bekijk het webinar gegeven door Fiona Hamberg van het Nationaal Warmtefonds. Bekijk het webinar op deze pagina.

 

Wil je weten waar je staat?

Ga naar het Stappenplan duurzame woning