Energiebank Haarlemmermeer zoekt vrijwillige energiecoaches en energiebespaarfixers

Vind je het leuk om als vrijwilliger actief te zijn? Heb je misschien al ervaring met energie besparen in je eigen woning en wil je anderen helpen? Dan is dit zeker iets voor jou!

Wat doen een energiecoach en fixer?
Je geeft advies over de verschillende mogelijkheden om het energieverbruik van het huishouden naar beneden te brengen. Als energiecoach leg je bijvoorbeeld uit hoe je met gedragsverandering de energierekening kan verlagen. Je maakt ook voor de fixers een lijst van maatregelen voor de woning. Als fixer plaats je simpele energiebesparende maatregelen. Je brengt bijvoorbeeld radiatorfolie aan, vervangt oude lampen door led of plakt tochtstrips. Je gaat als fixer vooral aan de slag in de woning en legt aan de bewoner uit hoe de maatregelen werken. Je gaat zowel als coach als fixer gemiddeld 1 keer per 2 weken bij iemand aan de slag.

Is voorkennis nodig?
Voorkennis is niet nodig. We vinden het belangrijk dat je gemotiveerd bent om andere te helpen. Een technische achtergrond is dus niet nodig. Je hoeft als fixer ook geen professionele klusser te zijn, maar we verwachten wel enige kluservaring. Wat bieden we jou? We bieden een gratis training van twee bijeenkomsten door ervaren energieadviseur. Na de training blijft je in nauw contact met de andere energiecoaches en fixers in Haarlemmermeer. Om elkaar te helpen en van elkaar te leren.

Wat doet de Energiebank?
Door de ontplofte energieprijzen zijn veel mensen in financiële problemen gekomen. Energiebank Haarlemmermeer helpt mensen met kleine beurs op hun energierekening te besparen. We hebben nu meer aanmeldingen dan normaal en daarom dringend op zoek naar nieuwe energiecoaches en fixers. Klik hier voor de website.

Aanmelden
Meer weten of je aanmelden? Stuur een korte motivatie en je contactgegevens naar: [email protected]