Rustiger licht om bij te werken

Frank Griekspoor, directeur van familiebedrijf Griekspoor, gespecialiseerd in civiele techniek, ontvangt zijn gasten met koffie met slagroom: “Ik werk graag met tevreden mensen”. En dat is meteen een van de redenen waarom hij in zijn hallen LED-verlichting heeft aangebracht. Werknemer Marcel bevestigt het resultaat: “Het licht is veel fijner, rustiger om bij te werken. Het is net daglicht. Ik zie las-spetters nu meteen en niet pas als we buiten staan. Dat scheelt dus ook tijd!”

Goed vooronderzoek

Om tot het juiste resultaat te komen was wat vooronderzoek nodig. “In de hal waar we zijn begonnen, zijn medewerkers aan het lassen, worden constructies in elkaar gezet.” vertelt Frank. “En daar komt wel wat vuil bij vrij.” Met de Lichthoeve gingen ze op zoek naar de juiste armaturen, het juiste aantal lampen, de lichthoek, de juiste kleur en de perfecte hoogte waarop de armaturen gehangen moesten worden. “Alles voor het optimale resultaat.”

Juiste moment, juiste plek

Het was al een plan om op LED over te stappen, dus de brief van de gemeente over de BespaarMEER-actie viel precies op het juiste moment op de mat. Goede timing! “We merkten ook dat het belangrijk is op de juiste locatie te beginnen.” vervolgt Frank, “In de verschillende hallen wordt verschillend werk gedaan. Voor de ene werknemer is de overgang naar LED verlichting meer wennen dan voor de andere. In deze hal heeft het zeer goed uitgepakt, zo hoorden we net van Marcel.”

Geld is bijzaak

Elke keer als er een hal aan nieuwe verlichting toe is, stapt Frank over op LED. “De eerste medewerkers zijn enthousiast over het resultaat. We hopen natuurlijk dat andere werknemers dat ook zien. En waar de verlichting al hangt gaan we natuurlijk ook telkens een stapje verder. We willen nog bewegingssensoren plaatsen bijvoorbeeld.”

Ook over op LED-verlichting?

Met de BespaarMEER-actie* bespaar je niet alleen op je energierekening, maar ook op de investeringskosten. BespaarMEER is een initiatief van NMCX Centrum voor Duurzaamheid en de gemeente Haarlemmermeer. Met de actie willen zij het voor MKB-bedrijven in Haarlemmermeer makkelijk maken om over te stappen van de huidige verlichting naar LED verlichting. Ze hebben alle voordelen voor jou op een rijtje gezet en ook veel achtergrondinformatie voor jou verzameld. Het enige wat jij nog hoeft te doen is je aanmelden.

* De actie is op dit moment niet actief.