Isoleren als oplossing voor een lage energierekening

Remco Maljers uit Hoofddorp liet vorig jaar een warmtescan uitvoeren. Hij en zijn gezin waren pas net in hun vrijstaande jaren zeventig woning komen wonen, toen ze voor een vervelende verrassing kwamen te staan. Iedere maand was hun energierekening maar liefst 800 euro per maand! Het werd duidelijk dat veel plekken in het huis niet of slecht geïsoleerd waren.

Remco zocht online naar een oplossing en kwam op de website van het Energieloket informatie tegen over de mogelijkheid van een energieadviesgesprek en het uitvoeren van een warmtescan, een infraroodfoto die laat zien waar temperatuurverschillen optreden, zodat duidelijk wordt op welke plekken warmte verloren gaat.

Remco: “Na een prettig gesprek waarin onze problemen werden geanalyseerd heeft een adviseur van het Energieloket een warmtescan uitgevoerd. We kregen achteraf een uitgebreid verslag, waaruit exact bleek waar de pijnpunten qua isolatie zich in ons huis bevonden. Op basis hiervan hebben we de gehele kruipruimte laten isoleren en op veel plekken spouwmuurisolatie aangebracht. De werkzaamheden zijn net achter de rug. We kijken dan ook reikhalzend uit naar de wintermaanden om te ervaren wat ons energieverbruik gaat zijn.”