Een energiezuinig en comfortabel huis

Pedro Gomes Tavares uit Badhoevedorp wilde zijn energiekosten omlaag brengen en dacht aan het isoleren van zijn huis. Via onze website meldde hij zich aan voor een gratis energieadviesgesprek en werd op weg geholpen door één van onze adviseurs.

Op aanraden van onze energieadviseur liet Pedro de muren van zijn gevel en zijn dak met EPS isoleren. Daarnaast liet hij in zijn gehele woning, waaronder een serre op het zuiden, HR++ glas plaatsen. Afgelopen zomer merkte hij al meteen resultaat. Pedro: “De slaapkamer op zolder voelde in de zomer meestal aan als een sauna, zo warm was het. Nu heeft het een aangename temperatuur. Ook beneden, vooral in de serre was het veel minder warm dan voorheen. Ik ben benieuwd wat ik in de winter ga merken.”

Pedro is van plan om in de toekomst nog meer energiebesparende maatregelen door te voeren. Als zijn cv-ketel aan vervanging toe is, wil hij overgaan op een hybride warmtepomp. Ook wil hij graag zijn vloer laten isoleren. Maar stap voor stap, want ondanks de subsidie bij deze maatregelen, wil hij er nog wel even voor sparen.