Vloerisolatie

Heb je geen kruipruimte of een ondiepe kruipruimte? Dan kun je de vloer isoleren.

Houten ondervloer

Heb je een houten ondervloer en géén kruipruimte? Dan kun je niet bovenop de houten vloer isoleren vanwege de kans op houtrot. Is je kruipruimte lager dan 35 cm, heb je een houten ondervloer én ben je toe aan een nieuwe vloer of vloerbedekking? Dan kun je om de meter een aantal vloerplanken weghalen. Daarna kun je vochtwerende folie op de bodem leggen, isolatiemateriaal tussen de vloerbalken (laten) aanbrengen en de planken weer terugleggen. Je kunt ook alle vloerplanken weghalen, isoleren en nieuwe vloerplanken of -platen leggen. De isolatiewaarde is ongeveer hetzelfde als bij isolatie aan de onderkant van de vloer. Als je heel handig bent, kan je deze klus zelf doen.

Betonnen ondervloer

Heb je een betonnen ondervloer en geen of een lage kruipruimte? Dan kun je isolatie op de bovenkant van het beton (laten) aanbrengen. Kies materiaal dat niet te dik is en toch goed isoleert (bijvoorbeeld 6 cm met Rc-waarde 2,3). Bovenop het isolatiemateriaal leg je 2 cm dik plaatmateriaal, bijvoorbeeld underlayment of OSB-platen. Daarbovenop komt de vloerbedekking (tapijt, parket, houten vloer, tegels).

Doe-het-zelf isolatiepaketten te koop bij onze partner WWW
Onze partner WoonWijzerWinkel levert isolatiepakketten op maat. Bestellen is eenvoudig via de webshop. Kijk op de speciale actiepagina. Denk bij het isoleren van de vloer ook eens aan natuurlijke (biobased) materialen! Deze zorgen voor een gezonder binnenklimaat en zijn milieuvriendelijker. Door de ISDE subsidie op biobased isolatiematerialen is de prijs vergelijkbaar met reguliere materialen.

 

Kruipruimte isolatie

Kruipruimte isolatie

Meer isoleren? Isoleer ook jouw kruipruimte!

Isolatieglas

Isolatieglas

Nog enkel glas in huis of zijn de kozijnen aan vervanging toe?

Spouwmuurisolatie

Spouwmuurisolatie

Meer isoleren? Isoleer jouw spouwmuur!