Verwarming Waterzijdig Inregelen

Je energierekening verlagen? Meer comfort in huis? Zorg dat je cv-installatie zo efficiënt mogelijk is ingesteld. Dit heet: ‘waterzijdig inregelen’.

Met een goed ingestelde cv-installatie valt veel voordeel te behalen. Zowel in comfort als in een lager energieverbruik. Dit noem je waterzijdig inregelen. Hou hier rekening mee tijdens de aanschaf van een nieuwe ketel, of regel dit achteraf.

Flink besparen met goed afgestelde radiatoren

Als je cv-installatie goed is ingesteld, dan is het stromende warme water in je radiatoren precies goed om je huis optimaal te verwarmen. Hiermee verhoog je het comfort in je huis. Én je verlaagt je energiegebruik tussen de 5% tot 15% per jaar.

Betere warmteverdeling

Een betere doorstroming van het water in de radiatoren verbetert de warmteafgifte. Ook de warmteverdeling tussen de radiatoren wordt beter. Bij een slechte verdeling zijn bepaalde kamers té warm of té koud vergeleken met de rest van je huis.

Bij het grootste deel van de woningen is de cv-installatie niet goed ingesteld. Dit is onvoordelig voor het energieverbruik en comfort.

Subsidie

Voor particulieren is er voor waterzijdig inregelen helaas geen landelijke subsidie. Behoor je tot een Vereniging van Eigenaren (VvE)? Dan kom je wellicht in aanmerking voor de Subsidie Energiebesparing Eigen Huis (SEEH). Let op: Je moet dan ook minstens 2 isolatiemaatregelen aan het gebouw laten uitvoeren. Lees er hier meer over.

Bekijk onze webinar over Waterzijdig inregelen

Bekijk hier ook onze andere webinars.