Tochtstrips

Dicht alle kieren in huis af met tochtstrips. Een fluitje van een cent!

Deuren en draaiende ramen: tochtband en tochtstrips

Maak kieren in bewegende delen van deuren en ramen dicht met tochtband of tochtstrips. Tochtband is flexibel en zelfklevend. Tochtstrips zijn harde profielen van kunststof of metaal, met of zonder borstel.

Tochtband

Let voor de juiste tochtband op de kierbreedte: kijk op de verpakking voor de juiste maat. Er is platte tochtband te koop met opstaande randen maar ook tochtband met een holle ruimte (D, O of P profiel) die wellicht precies de kier afdicht. Knip de tochtband op maat en plak het strookje op het kozijn waar de deur of het raam invalt.

Tochtstrips

Ook de scharnierkant van een deur of raam kan tochten. Dan zijn tochtstrips die overlangs kunnen buigen geschikt (ook wel houderprofielen of stroken genoemd). Zaag de strip op maat en bevestig deze met spijkers op de grens van het kozijn en de deur of het raam.

EPDM- en EPT-rubberprofielen hebben een zeer lange levensduur, maar zijn door hun stijfheid niet voor alle kierdichting geschikt.

Kosten tochtstrips en tochtband

In de tabel staat een indicatie van de kosten voor elk type materiaal. Alle materialen zijn te koop in de bouwmarkt en geschikt voor buitenshuis; bescherm PE-rolband wel tegen UV-straling met een afdichtlat.

Materiaal Prijs
Tochtstrips EPDM of EPT rubberprofielen € 3 – € 7 / 2,1 m
Tochtband PE-rolband € 5 / 10 m
Tochtband PUR-schuimband € 5 / 10 m
Tochtband PVC-schuimband € 3 / 10 m