Goed voorbeeld doet volgen: World of Delights

World of Delights is een internationale retailorganisatie met vele winkels op onder andere Amsterdam Airport Schiphol op het gebied van delicatessen, souvenirs, speelgoed, sportartikelen en luxe gift items. De twee bedrijfspanden van World of Delights zijn gevestigd op het Airport Business Park Lijnden. Sinds 2010 zet het bedrijf vol in op het verduurzamen van het bedrijf en de bedrijfsvoering. Een mooi voorbeeld om te volgen!

 

Duurzame maatregelen van World of Delights 
Bijna alle vestigingen op Schiphol hebben inmiddels ledverlichting en de koelingen zijn voorzien van deuren waardoor veel energie wordt bespaard. Ook zijn beide bedrijfspanden op het Airport Business Park Lijnden voorzien van zonnepanelen.  

Naast deze energiebesparende maatregelen hecht het bedrijf ook veel waarde aan maatschappelijke betrokkenheid en bewuster inkopen. Zo zijn ze aangesloten bij het Duurzaam Paling Fonds, dat op duurzame wijze werkt aan de herstelling van de palingstand, en hebben ze een samenwerking met de Voedselbank. Ook gebruikt World of Delights enkel nog draagtassen die voor 85% uit suikerriet bestaan en wordt er veel minder papier en inkt gebruikt door het digitaliseren van de bedrijfsvoering

Financiële voordelen
Theo Goldberg (projectleider bij World of Delightswas aanwezig tijdens het webinar ‘Subsidiekansen voor duurzame maatregelen op 9 februari 2021Daar vertelde hij over de financiële voordelen van de verschillende maatregelen: “Voor de zonnepanelen hebben we gebruik gemaakt van de SDE-subsidie. Door deze subsidie hebben de panelen een terugverdientijd van slechts 7 jaar. Helaas was ik er niet van op de hoogte dat er voor de ledverlichtinook een fiscaal voordeel te verkrijgen is. Het webinar is dan ook een must voor iedere ondernemer die zijn bedrijf wil verduurzamen en wil weten welke subsidiekansen er zijn.”