BespaarMEER met LED

Met led-verlichting kun je flink op kosten besparen. Niet alleen omdat led-verlichting energiezuiniger is maar vooral ook omdat de verlichting minder onderhoud vergt.

Het aanbrengen van energiebesparende verlichting is een effectieve en eenvoudige manier om kosten te besparen. Met een nieuw verlichtingssysteem kan het energieverbruik tot wel 70% omlaag, én wordt veel onderhoud voorkomen. Met BespaarMEER bespaarden 39 bedrijven tot nu toe gezamenlijk circa €65.000,- per jaar op het elektriciteitsverbruik en daarmee is het verlichtingssysteem binnen 5 jaar terugverdiend.

De lampen gaan ongeveer 50.000 branduren mee tegenover 20.000 branduren voor TL verlichting. Led-verlichting is minder vermoeiend voor de medewerkers omdat de verlichting hoog frequent is. Dat betekent fittere mensen en minder ziekteverzuim. Ook wordt ervoor gezorgd dat er voldoende licht is (volgens NEN norm) en wordt de lichtkleur aangeboden die past bij de functie van de ruimte. Een kantoor vraagt immers om ander licht dan een winkel of een garagebedrijf.

BespaarMEER is een initiatief van NMCX Centrum voor Duurzaamheid en de gemeente Haarlemmermeer en wil het voor MKB-bedrijven in Haarlemmermeer makkelijk maken om over te stappen van de huidige verlichting naar LED verlichting. Dit doen wij door ondernemers zoveel mogelijk te ontzorgen tijdens dit proces. We hebben alle voordelen voor jou op een rijtje gezet en ook veel achtergrondinformatie voor jou verzameld. Het enige wat jij nog hoeft te doen is je aanmelden via het formulier en de rest regelen wij voor jou! Ons advies is gratis, vrijblijvend en onafhankelijk, dus waar wacht je nog op?

Gratis advies en lage investering

Je krijg altijd gratis advies, ongeacht of je de verlichting aanschaft of niet.  De verlichting voldoet aan strenge kwaliteitseisen, waardoor profit bedrijven gebruik kunnen maken van de Energie Investeringsaftrek (EIA) en de Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA). Je kunt hiermee voor je LED-verlichting tot gemiddeld 21% van de investeringskosten aftrekken van je fiscale winst. Ook hierbij kunnen wij je adviseren.

Geselecteerde aanbieders

NMCX heeft, op basis van scherpe criteria om de kwaliteit van de aangeboden verlichting te waarborgen, een aantal aanbieders geselecteerd. Zij bekijken met jou wat de wensen zijn. Zij doen vervolgens, afzonderlijk van elkaar en op basis van eigen inzicht, een aanbod. NMCX berekent voor jou de terugverdientijd van de aangeboden verlichting. De aangeboden verlichting voldoet aan de NEN norm voor werkplekverlichting.

Ik wil meer informatie over BespaarMEER

Veel fijner, rustiger licht om bij te werken

Frank Griekspoor, directeur van familiebedrijf in civiele techniek Griekspoor, ontvangt zijn gasten met koffie met slagroom: “Ik werk graag met tevreden mensen”. En dat is meteen een van de redenen waarom hij zijn hallen stuk voor stuk met LED gaat verlichten.

Lees meer